To nye synstolkede filmer i mars

Filmplakat Oskars Amerika

Vi jobber nå med å synstolke de to filmene Oskars Amerika og Dødsårsak ukjent. Begge filmene har premiere den 24. mars.

Fra og med 2017 innførte norske myndigheter et krav om at alle filmer som får støtte fra Norsk Filminstitutt må synstolkes. Til nå i 2017 har vi i MediaLT synstolket de fire filmene Trio, Det norske hus, Tungeskjærerne og Barndom, og to nye filmer er på gang i mars: Oskars Amerika og Dødsårsak ukjent.

App-en Moviereading brukes for å se filmene på kino. Les artikkelen fire nye synstolkede filmer for å få en beskrivelse av hvordan du bruker app-en.

Oskars Amerika

Noe motvillig tilbringer ti år gamle Oskar sommerferien på gården til bestefaren. Sommeren skal likevel vise seg å bli innholdsrik når han møter Levi som bor i nærheten med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika.

Dødsårsak ukjent

Et plutselig, uventet dødsfall relatert til antipsykotiske medisiner, igangsetter en global etterforskning av legemiddelindustrien og hvordan de har gjort potensielt dødelige medikamenter til bestselgere – årlig omsatt for mange milliarder.

I 2005 dør Renate, søsteren til regissør Anniken Hoel. Dødsårsaken klassifiseres som ukjent, og når Anniken begynner å nøste opp i omstendighetene rundt søsterens mystiske dødsfall, oppdager hun at Renate er en av mange som har mistet livet under behandling med antipsykotika. Bare i Norge kan det være snakk om hele 2500 dødsfall. Anniken prøver å finne ut hvordan dette kan ha gått til uten at noen har snakket om det, eller forsøkt å forhindre dødsfallene. Sporene hun finner leder henne fra Norge og institusjonene til legemiddelfirmaene og de politiske maktsentrene i EU og USA – hvor hun avdekker et svært komplekst system.


Comments are closed.