MediaLT klart faglig best: Vant anbudet om å synstolke Mammon II for NRK

Mammon cover
Mammon cover

MediaLT ble vurdert som klart faglig best i konkurransen om å få synstolke NRKs første synstolkede produksjon. Mammon II har premiere i januar 2016, og vil da bli vist med synstolking på NRK.

Høsten 2014 bestemte NRK seg for å starte med synstolking. Siden da har NRK arbeidet med å forberede produksjonen av den første TV-serien med synstolking. På forsommeren i år lyste de ut et anbud på arbeidet.

Entydige tilbakemeldinger

En av oppgavene i anbudet var å levere inn synstolking av første del av episode 1 i Mammon I. Denne synstolkingen ble grundig evaluert av to grupper:

 • Ni synshemmede personer
 • Fagfolk i NRK og personer som arbeider med produksjonen av Mammon II
 • Blant begge testgruppene var tilbakemeldingene entydige om at MediaLTs synstolking skilte seg klart ut, og at den holdt den klart høyeste standarden. For oss i MediaLT er det en stor fjær i hatten at vi pekte oss så klart ut i positiv retning.

  Følger opp med flere serier

  Mammon II er en oppfølging av den populære TV-serien Mammon I, og vil bli sendt på NRK vinteren 2016 (oppstart i januar). Den synstolkede versjonen vil bli sendt på NRKs kanaler for lydteksting. I etterkant av Mammon II vil NRK følge opp med synstolking av flere nye TV-serier, og dette representerer derfor et stort skritt framover for synstolkingen i Norge. Etter over ti års arbeid for å få gjennomslag for synstolking i Norge er dette en gledens dag for oss i MediaLT. Vi ser nå fram til å samarbeide med NRK om arbeidet.

  Aktuelle lenker


  Comments are closed.