Jeg lærte masse om den filmen som jeg aldri har verken sett eller hørt tidligere!

Ingrid-Merethe Berget

Noen filmer blir tradisjon, og julaften kommer slike filmer som perler på en snor! I 2017 ble Tre nøtter til Askepott synstolket. Responsen har vært stor og positiv, og det er selvsagt motiverende å jobbe når det vi gjør blir satt pris på!

Har forlenget jula med å se tre nøtter til askepott med synstolking.. wow! Filmen er jo fin, jo! Jeg har alltid synes den var utrolig kjedelig. Fin musikk,
men ikke så mye mer. men… jeg trekker det tilbake nå.

Et av mange sitater fra Facebook, og et annet:

Første gang jeg har fått med nesten hele filmen. Tenk og bli så glad for noe som er en selvfølge for seende å få med seg.

Synstolkeren er viktig

Tre nøtter til askepott er en film som har betydd veldig mye for meg opp igjennom årene. Da NRK sa de skulle synstolke den ble jeg veldig glad. Enda gladere ble jeg når jeg fikk vite at det var du som skulle gjøre det. Jeg lærte masse om den filmen i går som jeg aldri har verken sett eller hørt tidligere.

Sarina Erntsen er den mest erfarne synstolkeren i Norge. «Hun er beinseriøs og setter strenge krav til seg selv», sier Morten Tollefsen i MediaLT. Tilbakemeldingen fra Ingrid-Merethe skryter av Sarina:

Du har et veldig behagelig tonefall når du leser. Det synes jeg er deilig. Du ligger bare der å forteller meg det som skjer og ikke «forstyrrer» meg i selve handlingen og det jeg ser på.

Vi er glade for å ha Sarina i teamet vårt. Alle er enige om at filmer skal ha høy kvalitet, og da skulle det bare mangle at ikke synstolkingen også er best mulig!

Snart er det jul igjen

Tiden flyr, og snart er det jul igjen. Kanskje hele perleraden kan sendes med synstolking 24. desember 2018? Takk til NRK for at vi fikk synstolke Tre nøtter til Askepott: nå blir jo også vi litt av den klassiske julesendinga!

Kulturarv

Ja, Tre nøtter til Askepott er vel litt av kulturarven vår? For synshemmede er det også viktig å få ta del i denne kulturarven. MediaLT har tatt flere initiativ for å få synstolket viktige filmer. Vi vil fortsette å prøve på det. Responsen etter Tre nøtter til Askepott gjør at vi i alle fall ikke blir mindre motiverte med hensyn til også å få synstolket viktige, norske filmer.

Utfordringen er økonomi! MediaLT har kapasitet, og hvis du eller noen du vet om kunne tenke seg å sponse synstolkingen av en norsk klassiker gjør vi mer enn gjerne jobben!


Comments are closed.