Synstolker Oscar-nominerte norske filmer: Elling er klar

Vi jobber nå med å synstolke tre norske Oscar-nominerte filmer. Først ut er filmen Elling, som nå er klar.

I 2013 synstolket vi spillefilmen Kon-tiki, og i 2017 Den 12. mann (en ny versjon av filmen Ni liv). Derfor har vi valgt å prioritere de tre gjenstående Oscar-nominerte filmene Elling, Søndagsengler og Veiviseren.

Basert på en roman av Yngvar Ambjørnsen

Filmen Elling er basert på den tredje romanen av Yngvar Ambjørnsen om Elling: «Brødre i blodet». Fra en skjermet tilværelse på Brøynes behandlingshjem, møter vi Elling og Kjell-Bjarne som med ett skal klare seg alene i en trygdeleilighet på Majorstuen i Oslo. De to kameratene sliter imidlertid med engstelse og angst, og alt er derfor ikke like hverdagslig og enkelt. Det kan være tøft nok å forlate leiligheten. Et mareritt å gå i butikken. Utenkelig å nærme seg kvinner. Etter hvert våger de seg imidlertid ut for å overvinne utfordringene.

Slik ser du filmen med synstolking

Filmen gikk altså på kino i 2001. Du må derfor enten kjøpe filmen på DVD, eller se den på en strømmetjeneste for å få tilgang til selve filmen. Den synstolkede versjonen av filmen er lagt ut i appen MovieReading. Det betyr altså at du må spille av selve filmen enten på en DVD eller en strømmetjeneste, og at du må gjøre dette i kombinasjon med å bruke appen MovieReading for å se filmen med synstolking.


Comments are closed.