Barne-TV kveld for synshemmede

Logo NRK Super
En helt ny barne-tvserie skal brukertestes av synshemmede. I den anledning inviterer vi til barne-tv kveld for synshemmede og gratis pizza mandag den 13. juni kl. 17.30.

Barne-TV serien Sol, snart seks skal sendes på NRK høsten 2016. Serien blir produsert i to versjoner: En ordinær versjon og en versjon med innvevd synstolking.

Tar synstolkingen et skritt lenger

Innvevd synstolking vil si at synstolkingen integreres inn i produksjonen i stedet for å legges på i etterkant. I stedet for å legge inn en egen kommentarstemme gjøres det endringer i replikkene/kommentarene og i lydbildet. Målsetningen er å ta synstolkingen enda et skritt lenger, og gjøre den universelt utformet. Det vil si at det ikke er behov for en egen versjon for synshemmede, men at alle kan se det samme. Vi kom imidlertid for seint inn i arbeidet til at dette var mulig med barne-TV serien Sol, snart seks. Derfor ble det laget to versjoner, men versjonen for synshemmede er produsert etter prinsippene for innvevd synstolking.

Før alle andre

NRK har egne kanaler for synstolking. De heter henholdsvis NRK1 lydtekst, NRK2 lydtekst og NRK Super lydtekst. Versjonen med innvevd synstolking skal sendes på NRK Super lydtekst samtidig med den ordinære versjonen. Før dette skal imidlertid versjonen med innvevd synstolking brukertestes. Det gir dermed deg som ønsker å være med å brukerteste en mulighet til å se barne-TV serien før alle andre.

Sol er «en liten voksen»

Barne-TV serien Sol, snart seks er en nordisk samproduksjon på åtte episoder av seks minutter. Serien handler om Sol 5 år, snart 6. Hun er en «liten voksen» som gjør ting på sin måte for å dekke over at den voksne hjemme ikke tar vare på henne. Hun har lært at hun kan lage sin egen sannhet, og det har hun erfart kan hjelpe henne ut av vanskelige situasjoner. Sol dukker gjerne opp i Cherrox midt på sommeren, og har ofte for små og uflidde klær. Hun vil aller helst være akkurat som Linnea og de andre i barnehagen, men får ikke så mye hjelp til det hjemmefra. Men hun har lært at hun kan lage sin egen sannhet, og det hjelper henne ut av vanskelige situasjoner. Hun holder seg mest for seg selv, og knytter seg ikke lett til voksne. Sol elsker å huske så høyt hun klarer og er den som mestrer klatreveggen bedre enn noen i barnehagen. Sol trenger hjelp til å forstå at hun er en fin og unik jente, selv om hun ikke har alt det hun tror forventes av henne.

Målgruppe

Det er tre hovedmålgrupper for brukertestingen:

Synshemmede barn (4-8 år)
Foreldre til synshemmede barn
Synshemmede foreldre
Hører du til en av disse gruppene, håper vi at du kan tenke deg å delta i dette pionerprosjektet innen barne-TV.

Tid, sted og påmelding

Dato: 13. juni 2016
Tid: 17.30 – 20.30
Sted: Jerikoveien 22 i Oslo (MediaLTs lokaler)
Påmeldingsfrist: 6. juni 2016
Meld deg på barne-TV kvelden for synshemmede!

Hvis du har problemer med å anvende påmeldingsskjemaet eller har spørsmål til kvelden, kan du kontakte Magne Lunde på telefon 91 79 00 78 eller på e-post magne@medialt.no.

Det vil bli servert gratis pizza.

Aktuelle lenker:

Prosjektsidene til prosjektet Innvevd synstolking

Artikkel om innvevd synstolking


Comments are closed.