Her er Harold

Om filmen

En morsom og fandenivoldsk roadmovie med Bjørn Sundquist som den fallerte møbelhandleren Harold Lunde – som bestemmer seg for å kjøre til Älmhult i Sverige for å kidnappe IKEA-gründer Ingvar Kamprad.

Harold har sammen med sin kone Marny drevet Lunde Møbler med suksess i over førti år. Men så åpner IKEA et nytt gigantisk kjøpesenter, og det vegg i vegg med den lille møbelbutikken. Harold og Marny går konkurs og mister både butikk og hjem. I stigende fortvilelse og sinne bestemmer Harold seg for å ta hevn. Han skal kidnappe sin nemisis – IKEA-gründer Ingvar Kamprad. Harold setter seg i sin gamle Saab og kjører mot Sverige.

Den første han møter der er Ebba, en ensom, 16 år gammel jente som har rømt hjemmefra. Hun synes at kidnappingen er en strålende idé, og nærmest ved en tilfeldighet klarer det odde paret å bortføre Ingvar Kamprad. Dessverre er Kamprad ganske så fornøyd med å bli kidnappet, og ser det hele som en mulighet til å promotere seg selv og IKEA.

Manuset er basert på en av historiene i Frode Gryttens bok «Saganatt». Gunnar Vikene som står bak filmer som «Himmelfall», «Trigger» og «Vegas» har både skrevet manus og har regien på «Her er Harold».Comments are closed.