Elling

Filmplakat Elling.

Om filmen

Etter et to år langt opphold på Brøynes behandlingshjem, skal Elling tilbake til den tilsynelatende virkelige hverdagen. Sammen med sin litt enklere romkamerat, Kjell-Bjarne, har han fått tildelt en trygdeleilighet ved Majorstua med beskjed om å klare seg selv. 

For en som synes at det å krysse et restaurantgulv er en prestasjon på lik linje med en Sydpolekspedisjon, innebærer det nye livet en hel del utfordringer som er nødt til å overvinnes.

Med en uklanderlig vilje, et gryende mot og med litt hjelp (samt noen trusler om retur til Brøynes), stavrer Elling og Kjell-Bjarne seg fremover langs nye veier. Og når Kjell-Bjarne møter Kvinnen, og Elling kaster opp av norsk samtidslyrikk, oppstår det situasjoner hvor livets redde gutter må gi alt de har – og enda litt ekstra.

I hovedrollen som Elling ser vi Per Christian Ellefsen. Han har vært ansatt på Nationaltheatret siden 1966 og er en allsidig karakterskuespiller.

Sven Nordin ikles rollen som Kjell-Bjarne, og har etter hvert etablert seg som en av våre mest folkekjære skuespillere bl.a. med roller i «Mot i brøstet» og «Vestavind».

Filmmanuskriptet er skrevet av Axel Hellstenius. Regissør er Petter Næss (som også regisserte teaterstykket) og produsent er Dag Alveberg fra Maipo Tv og Film.

Elling er en humoristisk og varm historie om å våge seg ut i livet. Filmen er basert på Ingvar Ambjørnsens suksessroman «Brødre i Blodet».Comments are closed.