To av høstens store barne- og familiefilmer er synstolket

Filmplakaten til Elias og Storegaps hemmelighet. Filmplakaten til Askeladden - I Dovregubbens hall.

MediaLT har synstolket to av høstens store barne- og familiefilmer: Askeladden – I Dovregubbens hall, og Elias og Storegaps hemmelighet.

Askeladden har premiere den 29. september og Elias og Storegaps hemmelighet den 6. oktober.

Askeladden – I Dovregubbens hall

Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse. Belønningen for å redde prinsessen ønsker de å bruke til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe. Til grunn for filmen ligger Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger om Askeladden.

Elias og Storegaps hemmelighet

I Storegaps hemmelighet har Elias vokst siden sist han var på kino. I filmen kaster Elias loss mot ukjente farvann. Han får jobb som redningsskøyte i storbyen hvor han møter både fristelser og farer – og blir nødt til å bevise at han er en helt!

Må bruke App-en MovieReading

App-en MovieReading brukes for å se filmene med synstolking på kino. Filmen Askeladden ligger allerede ute i app-en, mens filmen Elias og Storegaps hemmelighet vil bli lagt ut før premieren den 6. oktober. I følgende artikkel kan du lese om hvordan du bruker appen.


Comments are closed.