Publikumssuksessen Bølgen er synstolket

Filmplaketen til "Bølgen".

MediaLT ønsker å gjøre «de store» norske filmene tilgjengelig for synshemmede. Derfor har vi nå synstolket en av Norges mest populære filmer gjennom tidene: Katastrofefilmen «Bølgen».

MediaLT er nå i gang med å synstolke norske Oscar-nominerte filmer, og følger opp med å synstolke publikumssuksessen «Bølgen».

Første katastrofefilmen i Skandinavia

Nesten en million så filmen «Bølgen» på kino i 2015. Filmen er solgt til 136 land, og er den første katastrofefilmen som ble laget i Skandinavia. Suksessen følges nå opp med produksjon av en ny katastrofefilm: Et jordskjelv som rammer Oslo. Derfor synes vi det var viktig å synstolke «Bølgen» før oppfølgeren «Skjelvet» kommer på kino den 31. august i år.

Geiranger vil en dag bli rammet

Filmen «Bølgen» er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter. Den vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger. Fjellpartiet har nemlig en over 700 meter lang sprekkdannelse som utvider seg med 10 til 15 centimeter i året. Forskerne er enige om at raset en dag vil komme. De vet bare ikke når…

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden! Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie, og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett, treffer land.

Slik ser du filmen med synstolking

Filmen gikk altså på kino i 2015. Du må derfor enten kjøpe filmen på DVD, eller se den på en strømmetjeneste for å få tilgang til selve filmen. Den synstolkede versjonen av filmen er lagt ut i appen MovieReading. Det betyr altså at du må spille av selve filmen enten på en DVD eller en strømmetjeneste, og at du må gjøre dette i kombinasjon med å bruke appen MovieReading for å se filmen med synstolking.


Comments are closed.