NRK med innvevd synstolking på serie for barn

Sol og barnehageassistent sitter på bakken
I samarbeid med MediaLT har NRK laget en versjon med innvevd synstolking av serien «Sol snart seks».

Første episode sendes på NRK Super / NRK3 Lydtekst i morgen lørdag 27. august klokken 18.00.
Hele serien med innvevd synstolk blir liggende på internett på www.tv.nrk.no under kategorien «Synstolk» fra klokken 18.00 lørdag 27. august.

«Sol snart seks» er en nordisk samproduksjon på åtte episoder av seks minutter. Serien handler om Sol 5 år, snart 6. Hun er en «liten voksen» som gjør ting på sin måte for å dekke over at den voksne hjemme ikke tar vare på henne. Hun har lært at hun kan lage sin egen sannhet, og det har hun erfart kan hjelpe henne ut av vanskelige situasjoner.
Sol dukker gjerne opp i Cherrox midt på sommeren, og har ofte for små og uflidde klær. Hun vil aller helst være akkurat som Linnea og de andre i barnehagen, men får ikke så mye hjelp til det hjemmefra. Men hun har lært at hun kan lage sin egen sannhet, og det hjelper henne ut av vanskelige situasjoner. Hun holder seg mest for seg selv, og knytter seg ikke lett til voksne. Sol elsker å huske så høyt hun klarer og er den som mestrer klatreveggen bedre enn noen i barnehagen. Sol trenger hjelp til å forstå at hun er en fin og unik jente, selv om hun ikke har alt det hun tror forventes av henne.


Comments are closed.