Enda en Oscar-nominert film er klar: Søndagsengler

Filmplakat Søndagsengler

Vi fortsetter arbeidet vårt med å synstolke norske Oscar-nominerte filmer. Storfilmen fra 1996, Søndagsengler, er nå klar.

I 2013 synstolket vi spillefilmen Kon-tiki, og i 2017 Den 12. mann (en ny versjon av filmen Ni liv). Derfor har vi valgt å prioritere de tre gjenstående Oscar-nominerte filmene Elling, Søndagsengler og Veiviseren.

Et opprør mot et strengt religiøst miljø

Filmen Søndagsengler er basert på Reidun Nortvedts roman «Søndag». Hovedpersonen Maria er datter av en prest, og har vokst opp i et strengt religiøst hjem. Farens strenge gudsbilde og menighetens svartsyn tar hun avstand fra. Hun stiller spørsmål om det ikke finnes en kjærlig Gud. Svaret finner hun hos den forståelsesfulle kirketjeneren Fru Tunheim, som sier at det finnes en Gud også for dem som faller utenfor det pietistiske livsmønsteret som er stedets ideal. Maria er tiltrukket av vennenes utprøving av det som er forbudt. Hun vil gjerne være en del av gjengen, samtidig har hun styrke til å sette sine egne grenser og stå for det hun mener er rett.

Slik ser du filmen med synstolking

Filmen gikk på kino i 1996. Du må derfor enten kjøpe filmen på DVD, eller se den på en strømmetjeneste for å få tilgang til selve filmen. Den synstolkede versjonen av filmen er lagt ut i appen MovieReading. Det betyr altså at du må spille av selve filmen enten på en DVD eller en strømmetjeneste, og at du må gjøre dette i kombinasjon med å bruke appen MovieReading for å se filmen med synstolking.


Comments are closed.